vores service

Vores service er renovering af trægulve, primært plankegulve, parketgulve og lamelgulve. Med gulvrenovering forstås en gulvbearbejdning som opfrisker den gamle gulvflade så den bliver som ny. Dette kan enten foretages med en gulvafslibning, gulvafhøvling samt en gulvbehandling som beskyttende gulvoverflade. Dygtige gulvslibere står klar til at hjælpe dig med få et trægulv, som lever op til dine ønsker og drømme som kunde. Uanset gulvets stand, kan et trægulv blive pænt som nyt og få en overflade som er slidstærk og vil holde mange år ud i fremtiden. Vores service kalder vi gulvservice, som primært består i gulvrådgivning, gulvvejledning samt ikke mindst gulvinspiration. Det er vigtig at vore kunder har den rette gulvviden og kan se de mange muligheder for gulve og gulvbehandling. I vores gulvbutik og gulvgalleri er der mange forskellig gulvtyper med forskellig typer af overfladebehandling, som er interessant at sammenligne og udforske. Hvilken gulvtype passer bedst til min bolig? Hvad harmonerer bedst til:

Arkitektur
Kunst på vægge
Møbel design
Interiør
Boligindretning

og mange andre ting.

Vores service og gulvafslibning

For at benytte sig af vores gode gulvservice må der afholdes en besigtigelse og møde med henblik på af klarlægge trægulvets behov for en ny gulvbehandling. Her vil vi udføre et gulvtjek, en såkaldt ‘gulvvurdering’ hvor forskellige egenskaber gennemgås. For det første for en klarlægning af om trægulve i det hele taget er egnet til en afslibning eller afhøvling, men også som en slags helbredsvurdering. Et sygt gulv kan vi hjælpe til at blive bedre med en afslibning og overfladebehanding efter ønske. Her vil du naturligvis få den fornødne inspiration og rådgivning til at kunne træffe det helt rigtige valg. Kontakt os gerne for en snak og gode råd, og du er godt på vej til at få det gamle trægulv forvandlet til et nyt og friskt.

Benyt gerne vores service

Har du behov for at få dit trægulv frisket op, så kan du med fordel gøre brug af vores service. Vi har en gulvservice, som er ud over det sædvanligt, hvorfor vi kalder det en udvidet gulvservice. Her går vores gulvservice i alt sin enkelthed ud på at kunden får de bedste betingelser for at kunne træffe de rigtige beslutninger for med hensyn til overfladebehandling. Her er det en del af vores service at kunden kan hente inspiration i vores gulvbutik og gulvgalleri. Netop inspiration er vigtig for at få et trægulv der kan leve op til de gulvdrømme og ønsker som enhver kunde jo har. Ønskes et lyst, mørkt, rustikt eller blankt trægulv? Ja, mulighederne er mange og det er faktisk kun fantasien der sætter sine begrænsninger. Kontakt os gerne for en snak om vores service og de mange muligheder, med hensyn til overfladebandling og opfriskning af dit trægulv.

voksbehandling

Voksbehandling er en mulighed til behandling af træ og trægulve. Voksbehandling benyttes ikke så ofte som mange af de andre typer af gulvbehandling. Ofte i forbindelse med ludbehandling benyttes voksbehandling, hvor træet mættes med en gulvvoks. En voksbehandling skal vedligeholdes med voks med jævne mellemrum, hvilket kan ske med et voksholdigt vaskeplejemiddel. Et 3-i-én rengøringsmiddel som vasker det voksbehandlede gulv samtidig med at der påføres en voks efterfølgende. Endvidere indeholder rengøringsmidlet en plejende voks som så vedligeholder den voksbehandlede flade. Som alternativ til det voksbehandlede trægulv findes der:

Olie
Lud
Sæbe
Lak

som igen kan fås med farve, herunder hvid olie, hvid lud eller hvid lak.

Voksbehandling og gulvafslibning

Vi har nok alle hørt processen når et trægulv afslibes og en gulvsliber igang, hvilket kan høres tydeligt. Det kan være en god, såfremt du opholder dig i boligen samtidig med at afslibningen udføres, at være opmærksom på, at telefonsnak kan være forstyrret af gulvarbejdet. Det gælder også selvom man blot opholder sig i boligen, at lukke døre og andet samt måske tage høretelefoner eller dutter i ørerne. Der er ingen grund til at male fanden på væggen, idet de gulvslibemaskiner som benyttes idag har gode lyddæmpere som virkelig gør en forskel. Et andet forhold er støv og støvpartikler, som med de nye maskiner kun er i et meget begrænset omfang. Vore gulvmaskiner har meget effektive støvsugere som opsamler op til 98% af alt støvet. Den smule støv som vil opstå, er lidt luftbåren støv som vil dale ned efterhånden. Det er ikke værre end at man kan fjerne det med en candyflosss, en såkaldt ’støvkost’, hurtigt, effektivt og meget enkelt. En gulvafslibning støver ikke på den samme måde som for blot nogle få år siden, hvor man ikke kunne se en hånd for sig når en afslibning blev udført. Det er godt for vore medarbejdere og så sandelig også vore kunder, idet afdækning af inventar, interiør og andet ikke er nødvendigt i samme omfang. Dog vil det være en god idé at lukke døre til tilstødende lokaler ved enhver afslibning.

Voksbehandling er en god løsning

Der findes mange muligheder at give sit individuelle præg på boligens trægulve. Olie, lak, lud og voks er de mest benyttede former for gulvbehandling og overfladebehandling. Voksbehandling af trægulve har været benyttet i rigtig mange år hvor der benyttes en såkaldt bonevoks. Bonevoks og voksbehandling af trægulve giver en mættet overflade, som skal poleres for at have sin fulde og smudsafvisende virkning. Nu om dage benyttes voksbehandling meget sjældendt, idet denne overfladebehandling, mere eller mindre, er overtaget af oliebehandling som er lettere at pleje og vedligeholde, og dermed ikke så tidskrævende. I nogle tilfælde kan der beyttes en såkaldt en såkaldt ‘ludvoks’ hvor der, samtidig med ludbehandling af gulvet, også påføres en voksbehandling.

trappe

Trappe afslibning er lige os. Trappespecialist med mange års erfaring i trappeafslibning, uanset størrelse, type og træsort. Vore slibemaskiner er velegnet til lodrette flader idet der er meget tyngde på. Med andre ord er det maskiner som er meget tunge hvorfor de kun kan afslibe vandrette flader. Der findes mange forskellige trappe løsninger hvor hver type har sin egen opbygning. Normalt er der en lille sparkekant på fronten af trappetrinet, hvilket også kan afslibes. Mellemstykker i mellem hver trin samt sidestykker kan ikke afslibes og bliver også normalt malet. Trappe afslibning udføres med en lille håndholt gulvsliber, en såkaldt ‘gulvslibemaskine’ som på let og enkelt vissliber ned til det rene træ. Typisk benytte en kantsliber, som er let at styre og giver en rigtig god finish. Hjørner og mere ufremkommelige steder afslibes med en hjørnesliber og et skrabejern, så overfladen bliver klar til overfladebehandling. Her kan påføres den samme gulvbehandling som det tilstødende trægulv, eller man kan vælge en helt anden. Olie eller lak er gode løsninger som giver en slidstærk og rengøringsvenlig overflade, hvilke vi anbefaler på en trappe. Disse behandlinger kan hvidpigmenteres og derved give et det eftertragtede hvide look og hvidpigmenterede patina. Følgende gulvbehandling tilbydes:

Olie
Hvid olie
Lak
Hvid lak
Lud
Hvid lud
Voks
Sæbe

alle overfladebehandlinger som hver især har sine særegne fordele.

Trappe og gulvafslibning

Der er sket en meget stor udvilking indenfor gulvslibemaskiner, så gulvslibere af idag har lyddæmpende foranstaltninger og særdeles effektive støvsugeaggregater. Udsugning på de nye gulvmaskiner så effektive, at de opsamler op til 98% af alt det støv som udvindes ved afslibning af gulvets træ. En gulvafslibning larmer, og larmer rigtig meget, hvilket ikke kan dæmpes mere end vore maskiner gør. Med andre ord opstår larmen ved selve processen hvor sandpapiret rører træet og skaber en meget kraftig friktion. Ved selve processen bearbejdes træet med sandpapir, og jo grovere sandpapir, desto højere er lydniveauet. Som en del af en god gulvservice tilbyder vi altid at tilpasse afslibningen så den er til mindst muligt gene for famliens medlemmer eller medarbejderne på kontoret. Vi har samme priser og betingelser uanset om et stykke gulvarbejde udføres udenfor eller indenfor normal arbejdstid. Ofte når det er offentlige rum, som fællestrapper, fællesarealer og andet, kan det ofte være hensigtsmæssigt at udføre gulvarbejde om natten eller udenfor normal kontortid. Dette tilpasses naturligvis og er som sagt en del af vores gode gulvservice. Endvidere er det altid en god idé at varsko naboer såfremt man bor i en lejlighed, idet der vil være larm når gulvarbejdet udføres.

Trappe kan afslibes og blive rigtig smuk

En trappe kan med fordel renoveres og afslibes i forbindelse med gulvafslibning i andre steder af boligen. Det er ofte smukkest når boligens dørtrin og trappetrin har den samme patina og overfladebehandling som hjemmets trægulve. Det skaber en vis harmoni, at flader som trægulve, dørtrin og trappetrin har det samme visuelle udtryk. Dette gør også boligindretning og gulvindretning betydeligt lettere med mulighed for at skabe en større mængde af visuel identitet, samt ro, hygge og velvære. At afslibe en trappe er betydeligt mere besværligt end at afslibe en gulvflade. Her benyttes forskellige håndholdte gulvslibemaskiner og guvlvrekvisitter og arbejdet er, hele vejen igennem, manuelt arbejde. Derfor er det også en anelse mere bekostelig at afslibe en trappe end at afslibe et trægulv.

træstøv

Træstøv og slibestøv i forbindelse med gulvafslibning forekommer. Enhver bearbejdning af træ afgiver støv og især en afslibning. Slibestøv er en meget fin støv som fremkommer når sandpapiret afsliber træoverfladen. Afhængig af finheden, eller grovheden om du vil, vil støvpartiklerne være forskellig i størrelse. Vi beskæftiger os med følgende typer af gulvafslibning:

Fuldslibning
Grovslibning
Mellemslibning
Finslibning
Polering

Hver afslibningsproces har udskiller sine helt egne størrelser af støvpartikler. Når man taler om en gulvafslibning, har mange et skrækscenarie om meget støv i rummet så man ikke kan se en hånd foran sig. Men det passer heldigvis ikke, idet de nye gulvslibemaskiner har meget effektive sugere, som opsamler op til 98% af alt støvet. Med ande ord kommer der meget list træstøv og slibestøv ved en moderne gulvafslibning. Gulvafhøvling er en anden måde at opfriske gamle gulvoverflader. Her bearbejdes træet med skarpe knive og fjerner høvlspåner fra træet, som ligeledes samles op og udsuges af den store gulvhøvl.

Træstøv og gulvafslibning

Er en afslibning ikke udført korrekt, kan det måske ikke umiddelbart ses før der påføres en gulvbehandling. Her vil alle småfejl med videre blive synlig og afsløre om man har den fornødne ekspertise og erfaring i det at afslibe et trægulv. Blot den mindste unøjagtighed og mangel på perfekt afslibning vil blive afsløret lige med det samme, herunder overlap og andet. For at udføre en gulvafslibning er der flere forskellige som må gå op i en højere enhed. For det første er det nødvendigt med gode gulvslibemaskiner samt sandpapir af god kvalitet. Men det allervigtigste er, at gulvarbejder udføres af en gulvmand som har den førnødne viden og erfaring, der er nødvendigt for at en gulvafslibning kan udføres håndværksmæssigt korrekt. At være gulvsliber kræver stor viden samt et særdeles godt helbred. At afslibe et trægulv er ikke for tøsedrenge og er et hårdt stykke arbejde at udføre. Det slider på ryggen og har mange monotone bevægelser som gør, at en gulvmand forholdsvis hurtigt slides ned enten ved rygproblemer og discusprolaps eller tennisalbuer som følge af netop ensformigt gulvarbejde med de samme bevægelser uafbrudt. Endvidere er varme, støv og larm også elementer som må tages i betragtning.

Træstøv opsamles ved gulvafslibning

Der kommer træstøv ved enhver form for træbearbejdning. Vi finder det især i vores gulvværksted og gulvsnedkeri som er et affaldsprodukt ved bearbejdning af træ på forskellig vis. I forbindelse med gulvafslibning, udvindes der også en del træstøv som betegnes for slibestøv. Her har vores gulvmaskiner effektive sugere som er med til at skabe et godt miljø ved enhver gulvbearbejdning af trægulve. Ved gulvafhøvling er der, modsat gulvafslibning, et affaldsprodukt, hedder høvlspåner. Ved gulvafhøvling udvindes et affaldsprodukt der hedder ‘høvlspåner’. Med en gulvafhøvling skrælles overfladen af gulvet med skarpe klinger som sidder på gulvhøvlen. Træstøv og slibestøv er ikke helt ufarligt såfremt man får det i lungerne, og derfor benytter de fleste tømrer, snedkere og gulvfolk støvmasker som filtrerer støvet ved indånding.

træsort

Træsort i eg, bøg, fyr, gran og mange flere er tilgængelige som trægulve. En rigtig smuk træsort er eg og egetræ, som med smukke åretegninger og strukturer er utrolig flot i træveddet. Især de markante åretegninger kendetegner denne hårde og meget slidstærk træsort. Udover eg er bøg også en hyppig gæst i danske boliger med parketgulve fra Junckers Fabrikker i Køge. Et traditionsrigt gulv der er lagt i mange almennyttige boliger som blev opført i den sidste 50 års periode. Fyr er den traditionelle træsort beregnet til trægulve. Den ses ofte i flere hundrede år gamle boliger som plankegulve eller bræddegulve. Fyr og fyrretræ benyttes også i fritidshuse, kolonihavehuse og andre steder hvor finishen måske ikke behøver at være super duper. De tykke plankegulve i fyr, gran eller eg er som regel meget tykke og massive, hvilket gør dem velegnet til gulvafslibning eller gulvafhøvling. Danske og Skandinaviske træsorter som er gode til trægulve:

Eg
Bøg
Ask
Fyr
Gran

Det er i hvert tilfælde disse 5 træsorter som er mest benyttet. Ved at besøge en gulvbutik eller et gulvgalleri kan du få gulvinfo. Fordele og ulemper ved den enkelte træsort.

Træsort og gulvafslibning

Vi har en tommelfingerregel indendfor gulvsliberbranchen der siger, at ‘Et godt forarbejde er det halve arbejde’. Det er ikke nok at leje en stor gulvslibemaskine, hvilket mange fejlagtigt tror. Det er nemlig vigtig at kunne afslibe hjørner, kanter og ikke kun den stor gulvslibemaskine. Til afslibning af kanter benyttes en såkaldt kantsliber, og til afslibning af hjørner anvendes en hjørnesliber. Disse 2 typer slibemaskiner er små håndholdte af slagsen, som let og elegant kan afslibe her. Endvidere kan kantafsliberen også afslibe på steder som normalt er utilgængelige. Det kan være inde i et skab, i et meget lille rum, undersokler eller ved radiatorgennemføringer. Man kan måske undre sig over, at det er muligt at afslibe kanter uden at ridse paneler eller lave andre former for skade. Men det er muligt, idet der benyttes en håndholdt slibemaskine hvor der kan afslibes helt præcist. Men det kræver også ekspertise og erfaring at kunne afslibe korrekt med de små maskiner. Det er nødvendigt at have øje for strukturen i træet og gulvets forløb.

Bestem din træsort her

Hvilken træsort har dit trægulv? I mange tilfælde kan det være en god viden at have hvilken træsort som boligens trægulv er lavet af. Dette ikke blot for nysgerrigheds skylde, man det kan være godt at vide ved indkøb af et tilsvarende type gulv til andre rum i boligen eller ved en gulvafslibning, gulvafhøvling eller gulvbehandling. Uanset hvilken træsort det er kan trægulve opfriskes med en gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling. Vi har i mange udført denne form for gulvbehandlindling hvor et trægulv afslibes og efterbehandles efter kundens ønske. Her er det muligt med olie, lak, lud, sæbe eller noget andet, alt afhængig af gulvdrømme, gulvønsker og ganske almindelige behov for rengøring og slidstyrke.

Olie

Olie og oliebehandling af plankegulve tilbydes til en rimelig pris. Denne efterbehandling bibringer træets struktur en nydelig pigment og er særdeles oppe i tiden på både lyse og mørke gulve af træ. Olie som gulvbehandling betyder også gulvolie for ikke at forveksle den med andre olietyper.

Olie og oliebehandling af gulve?

hvis dit gulv er blevet slidt samt den primære pigment forsvundet? Så er en ny oliering nødvendig. Træet mættes med en hærdende olie som er kraftig, smudsafvisende, rengøringsvenlig og flot at opleve. som helhed en rigtig flot ny overflade som er hot.

Gulvolie til gulve af træ

Gulvolie bibringer træet dybde uanset om træsorten er mørk eller lys. Åretegninger og former i træet betones og bliver mere karakteristisk. Gulvolie benyttes desforuden på bordplader i køkkener hvor der spildes fedtstof, hvilket viser at det er en ganske enestående ny overflade.

Oliering og oliebehandling af parket- eller plankegulve?

Olie påfører lyse træsorter en lidt honning agtig farve, der er utrolig pæn. Ved hjælp af olie får du et flot og naturligt parket eller plankegulv, som vil fremstå rustikt og tørt. Oliebehandlede parket og plankegulve kan poleres samt være blank, om ønsket.

Hvid oliebehandling med hvidpigment?

Hvid oliebehandling hedder også for hvidpigmenteret olie. Olie kan fås uden og med hvidpigmentering. Hvidpigmenteret oliering er en virkelig og fantastisk overflade, som passer fortrinligt til et nyafslebet lyst parketgulv eller plankegulv. Lyse trægulve som eg, ask, bøg og fyr får den eftertragtede lys grå-hvidlige farvenuance som et sandskuret parket eller plankegulv.

Gør-det-selv oliering

Behandling kan udføres som selvgjort arbejde eller af en professionel medarbejder. Vi har stor erfaring og kompetence indenfor oliering og oliebehandling og kan også hjælpe dig og dine gulve. Ved hjælp af gode gulvafslibning priser, er vi en ganske god gulvpartner. Her er du sikker på hånværksmæssigt rigtig gulvarbejde.

Daglig rengøring af olieret pankegulv eller parket

Et olieret gulv bør vaskes så lidt som muligt, blot nøjes med støvsugning. Ved tilsmudsning anvendes en gulvsæbe til oliebehandlede parket og plankegulve.

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling laves her af kyndige og lokale håndværkere med års erfaring indenfor gulve. Trænger dit gulv til en gulvrenovering? Kan vi hjælpe dig med billig afhøvling priser. Har du et massivt gulv med bølger eller buler eller en krævende gulvoverflade? Vil en gulvafhøvling metoden. Såfremt der er fuldmaling eller anden beskadigelse, kan gulvafhøvling også være en alternativ.

Hvornår bruges en afhøvling?

Lim eller fuldmaling kan også være forhold som er skyld i, at en gulvafhøvling er påkrævet. Ligesom niveauforskelle og bølger i gulvet er en en hård nød at knække. Her vil det være nødvendigt udjævne gulvet med en stor og kraftig gulvhøvl. Høvling anvendes på massive gulve, hvor en afslibning ikke er muligt, for eksempel ved:

 • Niveauforskelle og ujævnheder
 • Bølger
 • Limrester og tæpperester
 • Spartel
 • Dybe hakker
 • Malet gulv
 • Fernisbehandling
 • Kraftig gulvlak

Hvorfor en afhøvling?

Afhøvling af trægulve er et præcisionsarbejde, hvor gulveksperterne bør være omhyggelige og dreven. Enhver manglende præcision kan give høvlemærker og niveuforskelle i træet. Gulvafhøvling stiller strenge kvalitetskrav til gulvsliberen, idet den store gulvhøvlemaskine rigtig arbejder i dybden. Der afhøvles 1 – 4 mm. af træets overflade, som også vil være påtvunget ved meget beskadigede og ødelagte trægulve. Vi har kompetencen, erfaringen, ekspertisen og ved netop hvordan der skal udføres. At afhøvle et trægulv kræver påpasselighed, og må ikke udføres som hjemmegjort gulvafhøvling. Såfremt gulvafhøvlingen ikke udføres godt nok, kan det blive bekosteligt at redde, når man først er gået igang. Gør-det-selv høvling kan måske gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Brug derfor altid en erfaren gulvmand til din gulvrenovering. Her hos os får du billig afhøvling priser, kvalitets gulvarbejde og hurtig udførelse.

Afhøvling og afslibning

Efter at gulvafhøvlingen er afsluttet vil gulvet fremstå flosset og ru. Derfor afsluttes der med en gulvslipning, for at få den bedste overflade før gulvbehandlingen går i gang. Her kan træet påføres sæbe, voks, olie, lud, lak eller bejdse, eventuelt med hvid lud, hvid olie eller hvid lak. Den efterfølgende gulvslipning må være en grovslibning, mellemslibning, polering og en finslibning. Hos os får du grundig vejledning med hensyn til efterbehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på denne side. Desuden er du naturligvis altid velkommen til at ringe eller skrive til os såfremt du er i tvivl. For os er det vigtig, at du får svar på alle dine spørgsmål om gulvafhøvling og afhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit trægulv gøres pænt og reddes?

Efter en høvling, slibning og overfladebehandling, bliver de fleste plankegulve som nye. Du vil ikke kunne ane, at gulvplankerne har været mangelfuld. Plankegulve må altid behandles godt og vedligeholdes, rengøres og plejes så godt som muligt. Gulvafhøvling kan kun eksekveres af et ganske få antal gange, og derfor er høvling den aller sidste handlemulighed. I forbindelse med vores arbejde med bræddegulve får vi en hel del relevante gulvspørgsmål, for eksempel:

 • Høvling uden støv
 • Hvordan afhøvling?
 • afslibning af gulv pris
 • Tilbud på gulvafslibning
 • Høvling og efterbehandling
 • M2 pris høvling
 • professionel afhøvling
 • Vejledning i høvling

På vores hjemmeside vil vi gøre vores bedste for atat svare på disse og andre gulv aktuelle spørgsmål. Hvis du ønsker mere viden eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at ringe eller skrive.

Skal vi hjælpe dig med gulvafhøvling?

Din fagmand kan altid fortælle dig, om en afhøvling er muligt. Såfremt dit bræddegulv trænger, så ring gerne og få et godt tilbud pris}. Såfremt du er i tvivl, kommer vi gerne forbi dig for en vurdering af dit trægulv. Vi tilbyder altid billig høvling priser samt kort ventetid i Aarhus, Odense og København samt alle andre steder På Sjælland, i Jylland og på Fyn. Vi glæder os til at forny og opfriske dit gamle og slidte trægulv med en gulvafhøvling.

Afslibning

Afslibning og overfladebehandling af gamle og grimme gulve finder du her. Afslibning af trægulve tilbydes af dygtig gulvfirma med mange års erfaring og ekspertise indenfor gulvforbedring. Har du behov for til dit gulv i hjemmet? er hjælpen nær valg. Du behøver blot at skrive eller ringe til os for en snak om hvad vi kan gøre for dine trægulve. Ved at bruge solidegulvmænd vil du sikker på veludført gulvopfriskning til gavn og glæde hos din familie og dig.

Billig afslibning af trægulve?

Pudsning og afslibning af familiens gulve gør en stor forskel for boligen med trivsel til følge. Trivsel og Bedre harmoni opnår man ved at forbedre blandt andet farver, boligens indre, indretning af boligen, indretning af gulvene, arkitektur. I forbindelse med Forbedring af dine gulve får vi ofte følgende spørgsmål:

 • Hvordan sliber man meget slidte trægulve?
 • Hvordan afslibes et meget grimt og gammelt trægulv?
 • Hvordan kan et meget slidt og gammelt trægulv slibes?
 • Kan meget grimme og gamle trægulve afslibes?
 • Kan et slidt og gammelt trægulv slibes eller afhøvles?
 • Kan slidte og grimme trægulve afhøvles og slibes?
 • Hvordan sliber man bedst et meget slidt og grimt trægulv?
 • Hvem kan slibe et meget slidt og grimt trægulv?
 • Hvem afsliber et grimt og gammelt trægulv?
 • Afslibning af dørtrin og køkkenbord?

Gulvslibning er vores primære arbejdsfunktion, men vi sliber også andre vandrette flader i træ, herunder afslibning af:

 • Toiletbord
 • Terasse
 • Malet køkkenbordplade
 • Dørkarme
 • Lakeret malet bord
 • Laminat
 • Trappe
 • Dybe ridser

Efter afslibningen kan træet overfladebehandles med sæbe, voks, olie, lak lud og bejdse. Måske med hvid lak, hvid olie og hvid lud. Alle typer efterbehandlinger kan tilrådes især: Sæbebehandling, voksbehandling, lakering, oliebehandling eller bejdsning og hvidpigmentering. Hvidlakering, hvidoliering og hvid ludbehandling er flotte overfladeløsninger som talrige kunder godt kan lide.

Afslibning og efterbehandling af gamle og slidte gulve?

Udover afslibning er vi også leverandør af almindelig gulvarbejde, herunder:

 • Gulvafslibning
 • Gulvrenovering
 • Gulveftersyn
 • Gulvlægning
 • Gulventreprise
 • Gulvvurdering
 • Gulvtjek

Uanset hvilke gulvproblemer du har så anvend vores gulvfirma. Alt afslibning og gulvprocesser udføres under ét tag hos os, uanset bearbejdningens art. Om gulvbearbejdningen skal udføres i København, Odense, Aarhus eller Amager, er vi løsnignen.

Gulvpleje

Gulvpleje benyttes til at gøre trægulvet flot og bevare en slidstærk overflade. Plankegulve eller parketgulve plejes forskelligt afhængig af forfatning og efterbehandling. Den aller bedste gulvpleje tilrettes gulvrengøringen og gulvvedligeholdelsen i boligen.

Hvad er gulvpleje?

Der er nu noget hyggeligt og dejligt med trægulve og træ i privaten. Trægulvet giver privatbgoligen noget fuldstændig exceptionelt, i opholdsstuen, gæsteværelset eller et hovedkontor i et selskab. Træ giver en snert af velbehag, finhed og hygge på én gang. Ved at pleje, rengøre og vedligeholde et parket eller plankegulv rigtig, vil du have en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at du bruger de aller bedste plejemidler til vedligeholdelse og rengøring af plankegulve eller parket. Fejl benyttelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan endda give problemer at efterlade gulve for vådt ved vask. Ligegyldig hvilken overflade trægulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt i rum tid. Kraftige rengøringsmidler på trægulve kan ødelægge overfladen.

Gulvpleje af olie, lak og lud parket og plankegulve?

Har du et ludbehandlet gulv bør det rengøres med sæbespåner eller en natursæbe til trægulve. Lakgulve kan med god nytte vaskes med almindeligt rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. Oliegulve kan vaskes med natursæbe eller oliepleje, som ret enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvrengøring og hvornår gulvpleje?

Vi tilbyder vejledning om gulvpleje, gulvvedligeholdelse samt gulvrengøring. Dersom privatboligen har et grimt og slidt parket eller plankegulv, kan det være fristende med en gulvudskiftning og bortsanering. Normalt behøver du næppe at udskifte dit parket, men kan lade sig nøje med en afslibning. Fagmanden har rigtig mange slags gulvrenovering, herunder afslibning, høvling og gulvbehandling, hvorefter dit gamle massive bræddegulv ændres til nyt. Vi bruger let slibning, gulvafslibning og fuldslibning til renovering.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver mange gange det bedste resultat. Her afslibes træet helt, så behandlingen tilføres nyafslebet træ. Herefter kan der bruges en ny overfladebehandling med lud, olie, lak og voks. Et unikt udtryk fås med gulvmaling eller bejdse, så kun fantasiensætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her afslibes trægulvet kun meget let med fint slibepapir eller et slibenet. Teknikken egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med voks, lak, lud eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til yderligere en efterbehandling. Kontakt os gerne for yderligere rådgivning om afslibning, vedligeholdelse og rengøring og gulvpleje.

Lud

Ludbehandling og lud er en fremgangsmåde som frembringer et fint, lyst og naturligt udseende og patina. Ludbehandling og lud beskytter ikke parketgulvet eller plankegulvet mod brug og slid. Herved må der derpå gives en robust gulvbehandling oven på ludden, herunder hvid lak, sæbe, voks, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, olie, lak. Vi anvender fabrikater som:

 • Faxe
 • TripTrap

Hvad forstår man ved ludning og lud?

Ludbehandling og lud bruges til afværge den afskyelige gule farvenuance på lyse parket. Ludbehadnling er en kemi som ødelægger træets ægte garvesyre og dermed modarbejder gulning. Herpå får du et pankegulv eller parket med den vellidte lyse yndlingsfarve.

Hvad for en metode kan anbefales sammen med lud?

Gulvslibning og behandling af plankegulve kan således give diverse udtryk afhængig af gulvtype, træsort og træets tilstand. Især ludbehandlede parket fremviser anderledes tone afhængig af mængden af træets garvesyre. Eksotiske træsorter kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse?

Såfremt et luddet gulv ’skrubbes’ så farven og ludbehandlingen går tabt, skal selve planke og parketgulvet letslibes og påføres en ny omgang. Daglig gulvrengøring er støvsugning og gulvvask udført efter behov. Der bruges en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask af træ i sæbespånevand er et gammeldags husråd, som vi med fornøjelse bringer videre til vore kunder. Med sæbespånevand fås den efterstræbte grå hvide patina, som er oppe i tiden nu.

Alternative efterbehandlinger til hvid lud og natur lud?

Er du på udkig efter et lyst parket eller plankegulv i hjemmet, så ring til vores gulvfirma. Vi tilbyder gulvinspiration, gulvvejledning og gulvrådgivning samt en udmærket gulvservice, så du får den optimale overflade. Som fagmand ved vi alt om bræddegulve og vi lytter til dine drømme og forventninger til det nyafslebne parketgulv eller plankegulv, og oplyser dig om vedligeholdelse, tørretid og sæbebehandling. Alternative behandlinger er hvidpigmenteret olie og hvidpigmenteret lak, som giver en pæn, hvid nuance. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede bræddegulve?

Som bemærket må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludningen i træoverfladen. Ifald der kommer pletter af rødvin, kaffe, te, blod eller andet på gulvfladen, er midlet at benytte en ‘pletfjerner’ til dette formål.