Gulvafslibning? – Sådan afslibes et slidt trægulv

Gulvafslibning og gulvbehandling er emnet for denne artikel. Gulvafslibning udføres i København, på Sjælland og hele Fyn. Skal du have lavet et stykke gulvarbejde i dit hjem? så er du velkommen til at ringe til os for en snak og et rigtig godt tilbud. Vi udfører gulvarbejde alle ugens til samme pris uanset hvor du bor i landet. Gulvfirmaet har bestået i mange år og har arbejdet med gulvarbejde i alle afkroge af landet. Vi lægger vægt på kvalitet og kan træde til med kort varsel i København, på Sjælland og hele Fyn. I jylland har vi en uges ventetid. Vores gulvservice spreder sig over alle gulvbearbejdnings processer indenfor gulvbranchen:

 • Gulvbehandling
 • Gulvafslibning
  Gulvafslibning

  Gulvrenovering

 • Gulvreparation
 • Afslibning af trapper
 • Afslibning af dørtrin
 • Afslibning af køkkenbordplader
 • Gulvafhøvling
 • Gulvafslibning

Vi er den rette gulvpartner til at udføre din næste gulvopgave. I mange år har opfrisket gamle trægulve til vore kunders fulde tilfredshed. Meget erfaring indenfor gulvfaget samt medarbejder med stor træviden og kompetence har gjort os til en af de førende gulvslibere.

Gulvservice, gulvafslibning og efterbehandling

Hos os får du en gulvservice som kun få andre gulvfirmaer vil kunne levere, for her bliver du nemlig taget med på råd fra starten af processen.

“Fortæl os, hvad du har behov for. Det er det, der er udgangspunktet og der ud fra kan vi fortæller, hvad vi kan gøre for dig.”

Det vil sige at vi naturligvis lytter til dine ønsker og behov for opfriskning af gulvet samtidig med at vi rådgiver dig om muligheder for efterbehandling. Derudover får du en instruktion i gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse så dit gulv vil holde i mange frem.

Gulvmand med polermaskineForskellige gulvtyper

Det skal observeres hvilken gulvtype og træsort der er tale om inden gulvafslibningen iværksættes, er det et:

 • Bræddegulv
 • Parketgulv
 • Lamelgulv
 • Plankegulv
 • Laminatgulv

eller måske noget helt andet. Endvidere vurderes det om hvor nedslidte gulvene er og om de tidligere har været afhøvlet eller afslebet. Det kan nemlig adstedkomme at det øverste slidlag ikke er tyk nok til en gulvafslibning eller at selve træfundamentet ikke er tyk nok så gulvbrædderne vil flække i fer og not. Dette vil forringe bærerevnen i gulvet med risiko for at gulvet kollapser eller at der simpelthen slibes igennem selve gulvfinéren. Dette er vurdering som en gør-det-selv gulvmand ikke vil kunne foretage og derfor anbefales det at benytte en professionel gulvmand til at udføre opgaven.

Gulvafhøvlinger går i dybden

I enkelte tilfælde er det ikke muligt at afslibe trægulvet og her må der benyttes en afhøvling. En tommelfingerregel siger hvornår en afhøvling er nødvendigt:

 • Gulve med fernis
 • Skæve gulve
 • Slidte gulve
 • Malede gulvflader
 • Dybe ridser og hakker
 • Tæpperester
 • Limrester
 • Spartel

Idet en gulvafhøvling fjerner 3 – 4 mm af gulvoverfladen vil niveauforskelle og skæve gulve kunne rettes op. Efter enhver afhøvling er det nødvendigt med en afslibning for at opnå den bedste finish. Her benyttes afslibninger på samme vis som en normal gulvafslibning af trægulve, det vil sige at der startes med en grov sandpapir som skiftes ud til en finere og finere. Vi afslutter normalt med en sandpapir med en korn 120 for at opnå den rette finish. Herefter afslibes samtlige hjørner og kanter samt under radiatore og mindre ufremkommelige steder så gulvet får den samme afslibning over alt på gulvfladen. Herefter vil det nyafhøvlede gulv fremstå trærent og klar til en ny gulvbehandling.

gulvafslibning

 

Afslibning af dørtrin

Det anbefales at afslibe dørtrin i forbindelse med gulvaflibningen. Det vil skabe en bedre helhed i boligen idet et nyafslebet og smukt trægulv ikke harmonerer med gamle og slidte dørtrin.

Typer gulvbehandling

Vi ved, at vi er et af mange gulvfirmaer i København og omegn som tilbyder opfriskning af gamle trægulve. Vi skiller os ud fra mængden ved at have en god gulvservice hvor kunden er med i gulvprocessen samtidig med at vi sætter en ære i veludført gulvarbejde. Endvidere har vi, synes vi selv, et fornuftigt prisniveau og en garanti for, at vi altid kan tiltræde med meget kort varsel. Vi benytter de bedste gulvprodukter på markedet så du er sikker på at få et kvalitetsprodukt som holder rigtig mange år fremover. Det er kun gulvprodukter som er produceret af anerkendte producenter som vi benytter os af:

 • Trip Trap
 • Junckers
 • Faxe
 • Bona

Dette er alle Danske, Tyske eller Svenske producenter og netop materialer fra disse 3 lande borger for kvalitet når vi taler produkter til behandling af trægulve. Du tilbydes en smuk og professionel gulvafslibning eller gulvafhøvling i København, Odense og omegn. Kontakt os gerne på vores hjemmeside enten på vores kontaktformular eller på en mail. Her har du mulighed for at stille spørgsmål om alt ting, herunder om den gulvopgave du øsker udført. Du har her mulighed for at oplyse dit budget for en gulvopfriskning, idet du ganske givet har forestillet dig, hvilket prisniveau gulvarbejdet skal foretages indenfor.

Gør-det-selv gulvarbejde

En gulvafslibning bør som udgangspunkt udføres af en professionel gulvmand, men det er naturligvis muligt at udføres arbejdet selv. Udfra en økonomisk betragtning vil det være fristende med gør-det-selv gulvafslibning men det er langtfra altid at det er den smarteste og billigste løsning. Vi har forståelse for at mange at få udført gulvarbejet så prisbilligt som overhovedet muligt, men der er mange ting der taler for at benytte en professionel gulvmand. For det første er det let lave fatale skader i gulvet som vil være svære at rette selv for en garvet og gammel gulvmand. Endvidere indkøber et gulvfirma sandpapir og gulvprodukter til en betydelig lavere pris end du som privat kan. Et gulvfirma har en opøvet rutine og ekspertise der gør at gulvarbejdet udføres på betydelig kortere tid end hjemmegjort ditto og derfor er tidsperspektivet i at udføre en afslibning ikke så lang som mange faktisk tror. Typisk er den overvejende det af tiden bliver brugt benyttet til at tørre og hærdetid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *