Trægulve bliver kun smukkere

Lær Lidt om Gulv Afslibning af Trægulve
trægulve
afslibning-af-traegulve

En gulv afslibning af Trægulve kan gøre underværker for et slidt trægulv. Se mere om,hvordan en slibning af dit gulv kan give forbedringer i din dagligdag. Jeg vil her fortælle hvad en afslibning haler om og hvorledes den foretages, herunder; Hvor svært kan det være? og kan du gøre det selv?

Vil en gulv afslibning af  Trægulve gavne dit gulv?

Du kan spørge en fagmand til råds eller nøjes med din egen fornemmelse. Er du vant til at arbejde med træ, er det rimeligt nemt at vurdere.
Har dit gulv primært slidmærker, misfarvninger og små huller og er de alle under 2 mm dybe, vil dit gulv med stor sandsynlighed kunne blive rigtig flot med en professionel udført slibning og efterbehandling.

Hvilke materialer skal benyttes til gulv slibning af dit trægulv?

Afhængig af trægulvets tilstand og overfladebehandling skal du bruge følgende:

  • En rondelsliber og/eller en bånd- eller valsesliber af lidt større karakter.
  • Slibeolie, der skal benyttes først, hvis dit gulv er malet, lakeret eller lignende.
  • Forskellige slibekorn. Typisk i korn gående fra grov til fin i noget lignende str. 14-100 korn.
  • Specialudstyr til slibning af kanter, hjørner og trin (f. eks. en kantsliber og malingskraber)

Du kan købe og leje de nødvendige maskiner og materialer i de fleste større byggemarkeder – husk blot, at arbejdet med slibning af gulv kræver både præcision og fuld opmærksomhed. Det kan ikke anbefales, at du selv forsøger at lave arbejdet, hvis du ikke besidder en del håndværksmæssige egenskaber.

Forberedelser inden trægulve afslibes

trægulve-1
trægulve-2

Der er en hel del forberedelser, der skal udføres før selve slibningen af trægulve udføres. Det er ting som: tømning og rengøring af rummet, giv dine naboer besked om det forestående projekt, udbedring af beskadiget træ og huller i træet, dykning af søm og nogle andre ting. Tjek evt. denne udførlige beskrivelse af hvorledes du forbereder slibning af trægulve og hvordan du udfører selve slibningen.

Hvilken efterbehandling kan benyttes efter slibning af dit gulv?

Der er en række muligheder afhængig af dit trægulvs type og træsorten. Oftest benyttes lakering med 1-3 lag, men lud-, sæbe- eller oliebehandling benyttes ligeledes tit. Endelig kan gulvet males, men det ses ikke så tit med nyslebne trægulve. I sidste ende afhænger det af, hvordan du ønsker dit gulv skal se ud og hvor nemt det skal være at rengøre og vedligeholde fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *