voksbehandling

Voksbehandling er en mulighed til behandling af træ og trægulve. Voksbehandling benyttes ikke så ofte som mange af de andre typer af gulvbehandling. Ofte i forbindelse med ludbehandling benyttes voksbehandling, hvor træet mættes med en gulvvoks. En voksbehandling skal vedligeholdes med voks med jævne mellemrum, hvilket kan ske med et voksholdigt vaskeplejemiddel. Et 3-i-én rengøringsmiddel som vasker det voksbehandlede gulv samtidig med at der påføres en voks efterfølgende. Endvidere indeholder rengøringsmidlet en plejende voks som så vedligeholder den voksbehandlede flade. Som alternativ til det voksbehandlede trægulv findes der:

Olie
Lud
Sæbe
Lak

som igen kan fås med farve, herunder hvid olie, hvid lud eller hvid lak.

Voksbehandling og gulvafslibning

Vi har nok alle hørt processen når et trægulv afslibes og en gulvsliber igang, hvilket kan høres tydeligt. Det kan være en god, såfremt du opholder dig i boligen samtidig med at afslibningen udføres, at være opmærksom på, at telefonsnak kan være forstyrret af gulvarbejdet. Det gælder også selvom man blot opholder sig i boligen, at lukke døre og andet samt måske tage høretelefoner eller dutter i ørerne. Der er ingen grund til at male fanden på væggen, idet de gulvslibemaskiner som benyttes idag har gode lyddæmpere som virkelig gør en forskel. Et andet forhold er støv og støvpartikler, som med de nye maskiner kun er i et meget begrænset omfang. Vore gulvmaskiner har meget effektive støvsugere som opsamler op til 98% af alt støvet. Den smule støv som vil opstå, er lidt luftbåren støv som vil dale ned efterhånden. Det er ikke værre end at man kan fjerne det med en candyflosss, en såkaldt ’støvkost’, hurtigt, effektivt og meget enkelt. En gulvafslibning støver ikke på den samme måde som for blot nogle få år siden, hvor man ikke kunne se en hånd for sig når en afslibning blev udført. Det er godt for vore medarbejdere og så sandelig også vore kunder, idet afdækning af inventar, interiør og andet ikke er nødvendigt i samme omfang. Dog vil det være en god idé at lukke døre til tilstødende lokaler ved enhver afslibning.

Voksbehandling er en god løsning

Der findes mange muligheder at give sit individuelle præg på boligens trægulve. Olie, lak, lud og voks er de mest benyttede former for gulvbehandling og overfladebehandling. Voksbehandling af trægulve har været benyttet i rigtig mange år hvor der benyttes en såkaldt bonevoks. Bonevoks og voksbehandling af trægulve giver en mættet overflade, som skal poleres for at have sin fulde og smudsafvisende virkning. Nu om dage benyttes voksbehandling meget sjældendt, idet denne overfladebehandling, mere eller mindre, er overtaget af oliebehandling som er lettere at pleje og vedligeholde, og dermed ikke så tidskrævende. I nogle tilfælde kan der beyttes en såkaldt en såkaldt ‘ludvoks’ hvor der, samtidig med ludbehandling af gulvet, også påføres en voksbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *